Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /inc/operation.php on line 216

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /inc/operation.php on line 589

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /inc/operation.php on line 593

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /inc/operation.php on line 595

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /inc/function/sklep.php on line 83

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /inc/function/sklep.php on line 83
Stewia - Produkty ze Stewi - Better Stevia
Dodaj opinię

Leonore

Bardzo dobra w smaku. Zawsze kupowałam ksylitol (jest drogi), a Stevii nie, odkąd posłodziłam sobie raz ka...

Magdalena Pawluczuk

Na wstępie dziękuję za możliwość przetestowania Better Stevii :) Jako cukrzyk, mam ograniczoną możliwo...

MAGDA

DLA MNIE SMAKIEM NIE RÓŻNI SIĘ OD CUKRU . SUPER

Proces produkcji

W celu zapewnienia najwyższej jakości na wszystkich etapach procesu produkcyjnego, NOW korzysta z wiedzy i doświadczenia wielu ekspertów, aby nie pominąć najdrobniejszego szczegółu. Wewnętrzny Dział Technologiczny wykazuje dużą elastyczność, co umożliwia oferowanie wyjątkowych produktów w cenach niższych od cen konkurencji. Każdy etap procesu produkcyjnego od mieszania proszku/cieczy i napełniania kapsułek aż po produkcję i powlekanie tabletek jest monitorowany i objęty wieloma kontrolami jakości.

Napełnianie butelek

Produkcja NOW wynosi 2000 ton produktu rocznie w trzech głównych kategoriach:

  • Kapsułkowanie ponad 1,2 mld sztuk
  • Napełnianie 3 mln butelek płynu
  • Napełnianie ponad 23 mln butelek witamin rocznie

Nasz Dział Kontroli Jakości współpracuje z osobami i zespołami wykonującymi kontrole procesu produkcji. Właściwe i dokładne mieszanie stanowi podstawę procesu produkcyjnego. Nowoczesne bębny pomagają we właściwej realizacji tego etapu produkcji. Nie tylko stanowią najbardziej zaawansowane technologicznie mieszarki, lecz również podają zmieszane produkty bezpośrednio na maszyny do kapsułkowania, tabletkowania i pakowania produktów. To tylko jeden z wielu procesów stosowanych przez NOW w celu zapewnienia powtarzalności i uniknięcia zanieczyszczeń.

Wytłaczarka

Nasza wytłaczarka posiada sterowanie cyfrowe, aby zapewnić powtarzalną teksturę, wagę i wygląd tabletek. Po ustaleniu, spełnieniu i sprawdzeniu specyfikacji produktu, grubość i twardość każdej tabletki jest kontrolowana przy pomocy zaawansowanego systemu komputerowego. Automatyczny układ podawania umożliwia osiągnięcie powtarzalnej wagi tabletek, jednocześnie odrzucając te sztuki, które nie zachowują zgodności ze specyfikacją. Kontrole technologiczne potwierdzają, że prasa zachowuje zgodność ze specyfikacją przez cały cykl produkcyjny.

Pakowanie

Pakowanie
Doświadczeni operatorzy sterują procesem pakowania, który podlega nadzorowi zespołu ds. kontroli jakości. Dokonaliśmy również modernizacji procesu automatycznego oczyszczania części maszyn i elementów chwytnych, co ma ogromne znaczenie w zachowaniu norm czystości i jakości.

Linia butelkowania

Szybkobieżna i zautomatyzowana linia butelkowania posiada precyzyjne wysokowydajne liczarki tabletek i kapsułek, automatyczne umieszczanie wkładek, automatyczne zakręcanie, uszczelnianie indukcyjne, automatyczne etykietowanie i możliwość szybkiej zmiany parametrów. Takie funkcje zwiększają wydajność butelkowania, optymalizując procesy i zapewniając najwyższy poziom kontroli jakości. Umożliwia to również nadzorowanie poziomu zapasów magazynowych, co przekłada się na oszczędności, które stanowią dodatkową korzyść dla klientów.

Pakowarka

Pakowarka oferuje elastyczność w przypadku produktów wymagających indywidualnego opakowania, takich jak popularna Stevia, Effer-C™ i pakiety energetyzujące B-12. Dzięki temu możemy korzystać nie tylko z papieru, lecz również z polietylenu lub folii. Ten nowoczesny system posiada automatyczny podajnik zapewniający powtarzalność i dokładność wagi.

Magazyn

Zaawansowana organizacja magazynu
Nasz nowoczesny magazyn zaprojektowano pod względem maksymalnego wykorzystania przestrzeni. Specjalne maszyny załadunkowe pozwalają umieszczać więcej materiałów w mniejszej przestrzeni, co redukuje nasze koszty operacyjne do minimum. Wysokość naszego magazynu pozwala ograniczyć koszty energii. Ciepłe powietrze unosi się w górę, a w niższych partiach temperatura jest niższa. Wyroby i surowce wrażliwe na temperaturę przechowujemy w dolnych partiach, aby zachować świeżość przez długi czas. Układ klimatyzacji działa w godzinach nocnych, usuwając ciepłe powietrze z poziomu pod stropem, jednocześnie zasysając chłodne i świeże przez wloty umieszczone na niższych poziomach. Ten innowacyjny i ekologiczny system umożliwia utrzymanie optymalnych temperatur bez dużego zużycia energii.

Przechowywanie

Przechowywanie
Przechowywanie surowców stanowi kluczowy element w przypadku produkcji wyrobów o najwyższej jakości. Przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego, wszystkie surowce przechowujemy w strefie kwarantanny określonej przez Dział Kontroli Jakości. Po potwierdzeniu zgodności ze specyfikacjami NOW, surowce zostają przewiezione do właściwego obszaru przechowywania. W zależności od indywidualnych wymagań dotyczących przechowywania, wszystkie surowce przechowujemy w klimatyzowanym magazynie lub chłodniach i zamrażalniach przed przekazaniem do produkcji. Specjalistyczne chłodnie i zamrażalnie chronią surowce wrażliwe na temperaturę do momentu użycia w procesie produkcyjnym. Jedna zamrażalnia służy do przechowywania surowców i wyrobów gotowych, które wymagają chłodzenia i/lub mrożenia, takich jak produkty probiotyczne. Stosujemy podział na ilość, numer partii i wskaźnik rotacji. To tylko jeden z wielu sposobów umożliwiających NOW oferowanie najświeższych produktów w branży.

Zarządzanie zapasami

Zarządzanie zapasami
Nasz wykwalifikowany zespół zarządzający obejmuje specjalistów od zarządzania zakupami, sprzedażą, produkcją i magazynem. Dzięki ścisłej współpracy, ta grupa potrafi utrzymywać optymalny poziom zapasów magazynowych, przy zapewnieniu doskonałej obsługi klienta. Stały magazyn NOW podlega codziennym kontrolom w oparciu o szczegółowe raporty komputerowe. Inwentaryzacja jest prowadzona codziennie w celu wykrycia i skorygowania niezgodności. Przy współpracy z innymi działami, Dział Zarządzania Magazynem odgrywa kluczową rolę w zapewnieniu, aby klienci otrzymywali dostawy na czas i zgodnie z zamówieniem. Średnio w ciągu roku występuje sześciokrotna rotacja każdego produktu. Natomiast u niektórych konkurentów rotacja odbywa się tylko dwa do trzech razy w roku. Dzięki temu NOW może oferować całoroczne dostawy produktów o wyższej świeżości i aktywności.

Realizacja zamowień

Realizacja zamówień
Dział Realizacji Zamówień NOW wykazuje wysoki wskaźnik realizacji na poziomie 98%; to jeden z najwyższych w branży produktów naturalnych. Aby zapewnić powtarzalność, NOW stosuje kilka systemów realizacji zamówień w tym Pick-to-Light i Pick-to-Voice (Sparks, Calgary oraz Guelph), aby trafić na cały rynek północnoamerykański. Zaawansowany system Pick-to-Light stosowany w centrali zapewnił osiągnięcie wskaźnika realizacji zamówień na poziomie 99%. Dokładność zamówień jest monitorowana w cyklu tygodniowym, aby potwierdzić, czy wskaźniki realizacji zamówień osiągają lub przekraczają wymagania NOW.

Grupa Dietetyczna Wsparcia
NOW to jeden z niewielu podmiotów na rynku produktów naturalnych oferujący bezpłatne porady dietetyków dyplomowanych i klinicznych. Każdy pracownik Grupy Dietetycznej doskonale zna całą gamę produktów NOW i chętnie odpowie na pytania dotyczące składników oraz stosowania produktów.

Doskonalenie produktu
W miarę rozwoju dietetyki, NOW stale poszukuje nowych sposobów doskonalenia istniejących produktów. W samym 2006 roku, nasz Dział Badań i Rozwoju odkrył sposoby ulepszenia ponad 30 produktów, w tym zmian receptury. Stałe dążenie do doskonalenia produktu pomaga w realizowaniu misji wskazywania zdrowszego trybu życia.

Serwis odwiedziło: 1053025 osób, obecnie na stronie przebywa: 5 osób
Projekt MediaLab